Vești bune pentru iubitorii de bere: Un pahar pe zi, zeci de beneficii

-


Cercetătorii italieni au descoperit cheia pentru o bună sănătate a inimii: un pahar de bere pe zi. Studiul a fost publicat în „Revista Nutriție, Metabolism și Boli Cardiovasculare”.

Astfel, oamenii de știință de la Institutul Neurologic Mediteranean din Italia susțin că un consum moderat de bere zilnic reduce riscul bolilor de inimă cu până la 25%.

Mai exact, după ce au studiat mai mult de 150 de experimente, echipa a concluzionat că două pahare de bere pe zi pentru bărbați și unul pentru femei pot preveni bolile cardiovasculare.

Ei au mai descoperit, de asemenea, că nu există vreun impact negativ asupra unei persoane dacă consumă aceste cantități zilnic, în sensul că nu crește riscul de apariție a demenței, cancarului sau a altor boli.

Totodată, alte studii arată că berea are proprietă-ți anti-îmbătrânire, combate diabetul zaharat, formarea calculilor biliar și a pietrelor la rinichi.

Oamenii de știință care cercetează efectele berii asupra organismului uman mai spun că această băutură este benefică și pentru activitatea cerebrală. Mai exact, cei care beau un pahar de bere pe zi au o activitate cerebrală cu 20% mai bună decât cei care nu au consumat această băutură.

De asemenea, o altă teorie susține că un consum moderat duce la întărirea sistemului osos, dar și la o creștere a duratei vieții.

În plus, berea este recomandată după ce facem efort fizic, pentru că hidratează mult mai bine decât apa. Totodată, această băutură conține același număr de calorii pe care îl conține și sucul de fructe.

Citește și: 

Cum să comunicăm: 3 lucruri pe care oamenii inteligenți nu le spun niciodată într-o conversație


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *