Veşti bune şi nu prea pentru cfr-işti. De ce vin tichetele de masă cu întârziere

-


Negocierile cu Administraţia pentru încheierea Contractului Colectiv de Muncă la CFR Marfă şi CFR Călători sunt încă în derulare, dar nu vor aduce nimic bun cfr-iştilor întrucât bugetul este pe minus, au susţinut, pentru Jurnalistii.ro, surse din cadrul Companiei.

„La CFR Marfă nu se poate vorbi despre majorări salariale în contextul în care s-a redus activitatea sâmbăta şi duminică când totuşi circulau trenuri de marfă. Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că venitul net al acestora este mai mic decât salariul minim pe economie. La CFR Călători s-a semnat un protocol care nu prevede vreo majorare salarială pentru că nici nu ar avea de unde în contextul actualului buget.  Cum trenuri nu mai sunt, o majorare salarială ar putea să fie condiţionată aici de o posibilă concediere de personal”, au declarat luni surse din cadrul CFR.

În privinţa tichetelor de masă, sursele ne-au precizat faptul că acestea întârzie întrucât s-au tipărit târziu pentru că s-a modificat valoarea acestora la 15 Ron.

„Bonurile de masă încă nu s-au distribuit oamenilor. Nu s-au tipărit la timp fiindcă s-a modificat valoarea acestora la 15 Ron. În ceea ce priveşte tichetele de vacanţă, noi nu primim pentru că nu suntem bugetari”, au adăugat surse din cadrul CFR.

În momentul de faţă, Contractul Colectiv de Muncă este prelungit prin acord lunar la CFR Călători şi CFR Marfă, iar la Infrastructură s-a semnat şi se aşteaptă avizul de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti (ITMB). Salariaţii de la CFR Infrastructură vor primi o majorare salarială în cuantum de 235 lei de la 1 octombrie, iar operatorii vor mai adăuga încă o clasă în plus la grila de salarizare.

Citeşte şi:

Sindicalist CFR, după negocieri: Ne așteaptă vremuri grele. Ceață totală în jurul Statutului feroviarului

Sindicalist: Situația salarizării de la CFR a ajuns într-un hal fără de hal. Cu ce revendicări va merge la negocieri F.N.S.I.F. 

Statutul personalului feroviar se află în mâinile ministrului Șova. Interviu cu sindicalistul Viorel Istrate 

Nu toţi cfr-iştii vor primi majorări salariale


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.