Viața în România lui Dan Puric

-


România lui Dan Puric e o țară de poveste. Una pentru care s-ar bate și extratereștri, ar sta zeci de mii de canadieni la coadă pentru viza de flotant și Grecia ar da bani grei să-și mute insulele sub conducere românească.

În România lui Dan Puric toată lumea e fericită. Toți românii sunt veseli și au tot ce le trebuie.

Familia tradițională e exact așa cum o descrie Puric în discursurile în care elogiază gloriosul trecut. Femeia e Head of Cratiță, dar e fericită cu funcția ei. Bărbatul aduce banul în casă și e ceva mai libertin în cuget și simțiri, dar femeia nu-l poate judeca pentru că așa e orânduită lumea. Vremurile erau mai simple când te puteai duce la târg să-ți alegi mireasa și să-ți fie livrată în viață ca pe o mașină. Ai opțiuni pe ea cât te ține buzunarul.

Important e că la final de săptămână nu există creștin care să nu se poată duce la biserică fără o creștină de braț. În sfântul locaș își spun păcatele, se iartă și apoi se întorc la viețile lor simple.

Oamenii nu se mai înghesuie în metrouri și nici pe șosele. Nimeni nu mai vrea să muncească pentru străini, așa că se pleacă devreme spre câmpuri și grajdurile din jurul orașului. O superbă atmosferă colectivă cuprinde toată suflarea românească. Nimeni nu mai aleargă după bunuri și bani, toți vor mântuire. Nu s-a mai făcut un grătar de luni de zile în toată țara. E post.

România nu e o țară conflictuală, dar dacă vii în Grădina Maicii Domnului cu propagandă ne-românească o să primești un creștinesc șut în fund. Nu-i nevoie de valori străine. Cele autohtone sunt arhi-suficiente.

Totul merge minunat pentru că toată lumea se roagă, postește, muncește cu veselie și obediență. Nimeni nu comentează de frica dezechilibrului. Și a lui Dumnezeu!

Nu lipsește nimeni de la slujbe și coada la moaște e interminabilă.

Vestimentația e clasică, dar fix pe gustul tuturor. La ocazii se poartă haine tradiționale, ca decupate din manualele de istorie. În rest veșminte simple, negre. Și batic pentru femei. Așa se cade.

România lui Dan Puric e un amalgam reușit de tot ce a fost vreodată mai frumos și mai românesc. Bine, unele aspecte nu se pupă cu noțiunea de democrație, ori libertatea, dar astea sunt concepte păgâne, cotropitoare.

Important e să ne fie bine, ca-n străbuni.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.