UPDATE: Doi medici rezidenți i-au salvat viața lui Florin Busuioc. Pintea: Medicul rezident nu va rămâne șomer

-


UPDATE: Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat la Digi24 că prezentatorul TV nu a fost operat de un medic rezident, ci de o echipă întreagă de specialiști, iar medicul rezident doar a asistat la intervenția chirurgicală.

 

„Am fost în legătura cu cei din Craiova până aseară târziu. El (Florin Busuioc n.r.) nu a fost stentat de către un medic rezident. Medicul rezident a făcut parte din echipa, a asistat la această procedură, dar stentul a fost pus de un medic primar. A mai asistat un medic cu competențe europene. Echipa a fost pregătită. Operația a avut loc la spitalul județean, în compartimentul de cardiologie intervențională, unde i s-a montat un stent. În cadrul spitalului județean de urgență există acea clinică de cardiologie cu zona de cardiologie intervențională. Acolo a fost stentat Florin Busuioc”, a explicat ministrul sănătății Sorina Pintea.

„O echipă a venit de acasă condusă de doctorul Paul Trașcă, medic primar cu competențe în cardiologie intervențională. A fost sunat șeful de secție, care nu a răspuns la telefon. Există spitale care nu au secție de cardiologie intervențională și nu au număr de medici necesari pentru a face o gardă. Atunci în România se practică garda la domiciliu. Din echipa a mai făcut parte acest medic rezident în ultimul an. Își dă specialitatea în noiembrie, dar nu va rămâne șomer. Spitalul din Craiova scoate posturi la concurs, dar există o metodologie care funcționează și trebuie respectată. Nu înțeleg de unde informația că va rămâne șomer”, a mai spus Sorina Pintea.

Știrea inițială

Eugen Țieranu și Paul Trașcă sunt doi medici rezidenți ale cărora nume se află pe buzele tuturor după ce aceștia l-au operat pe Florin Busuioc, în urma infarctului suferit. Eugen Țieranu este la finalul rezidenţiatului şi așteaptă de luni întregi ca la Clinica de Cardiologie să se facă angajări.

 

Șeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit aseară, când Busu trebuia operat de urgență. Nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-ar fi închis aparatul.

Conform protocolului, doar cu acordul său medicii rezidenți puteau să intre în sala de operaţie. Însă managerul Spitalului Judeţean a cerut ca operaţia să se facă de urgenţă.

Medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă au intrat în sala de operaţie. Alături de ei a fost şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog. Operaţia a durat 10 minute şi a decurs foarte bine, informează Adevărul.

Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani.

Interesant este faptul că acest tânăr medic nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă.

Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer, mai scriu jurnaliștii de la Adevărul.

Până în prezent, cererea de angajare i-a fost refuzată de către Spitalul Judeţean din Craiova,  întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi.

Citește și:

Actorul Florin Busuioc a suferit un infarct. El este înafara oricărui pericol


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.