VIDEO. AEP vine în sprijinul românilor care votează în diaspora. Două videoclipuri ilustrează tehnica votării la prezidențiale

-


Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a postat pe YouTube şi pe Facebook două videoclipuri, realizate în parteneriat cu Televiziunea Română, prin care ilustrează tehnica votării la alegerile prezidenţiale, venind astfel în sprijinul românilor care votează în diaspora.

 

Astfel, AEP anunţă că pune la dispoziţia alegătorilor români din străinătate, care doresc să îşi exercite dreptul de vot la alegerile pentru Preşedintele României, clipuri video menite să ilustreze tehnica votării la scrutinul prezidenţial. În acest sens, AEP a realizat, în parteneriat cu Televiziunea Română, două videoclipuri informative, unul pentru votul la secţia de votare din străinătate şi un altul pentru votul prin corespondenţă.

Materialele pot fi vizionate pe canalul de YouTube şi pe pagina de Facebook a Autorităţii Electorale Permanente şi pot fi preluate în regim gratuit de către instituţiile mass-media interesate.

Clipurile sunt disponibile la următoarele link-uri: Clip de informare a alegătorilor care votează la secţia de votare din străinătate: https://www.youtube.com/watch?v=OdmJVDVOek0 şi Clip de informare a alegătorilor care votează prin corespondenţă: https://www.youtube.com/watch?v=uDzSyuJBN2s.

Datele celor două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale au fost fixate, prin hotărâre de Guvern, pe 10 noiembrie, respectiv 24 noiembrie 2019. Potrivit legii, campania electorală începe cu 30 de zile înaintea datei alegerilor, astfel că startul oficial al campaniei s-a dat pe 12 octombrie, iar finalul este programat pentru sâmbăta dinaintea alegerilor, respectiv pe 9 noiembrie, la ora 7.00. O altă situație inedită este că românii din străinătate vor putea merge la secțiile de votare în timp ce în țară campania se va afla pe ultima sută de metri.

”Votarea la secțiile de votare din străinătate se desfăşoară şi pe parcursul zilelor de vineri şi sâmbătă imediat anterioare zilei votării. În ziua de vineri, votarea începe la ora locală 12.00 şi se încheie la ora locală 21.00, iar în ziua de sâmbătă, votarea se deschide la ora locală 7.00 şi se încheie la ora locală 21.00”, se arată în îndrumarul electoral elaborat de către Autoritatea Electorală Permanentă.

 

Citește și:

 VIDEO. Emeric Ienei a oferit explicaţii după gafa comisă de prezidenţiabilul USR PLUS Dan Barna. „E o chestie de inteligenţă”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.