VIDEO. Controversele din jurul procurorului propus pentru șefia DNA. „Mă supăr pe tine. Distrugi copilul ăsta. Ce te bagi tu?”

-


Procurorul Adina Florea de la Parchetul Curţii de Apel Constanţa, propusă de Tudorel Toader pentru conducerea DNA, va afla abia în luna octombrie dacă va conduce instituția. Între timp, presa a scris intens despre o serie de lucruri care, întâmplător sau nu, sunt legate de Adina Florea.

 

1.Procurorul general Augustin Lazăr a confirmat vineri că Parchetul General face verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, de unde ar fi fost sustras protocolul secret SRI-Parchetul General din 2016, dat publicitătii de consilierul premierului, Darius Vâlcov.

“Vă pot confirma doar că există o verificare în curs la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa”, a declarat Augustin Lazăr la intrarea în CSM.

2. Imediat după ce s-a aflat că Adina Florea este propunerea pentru șefia DNA, a apărut o informație legată de un dosar penal care ar fi fost deschis pe numele acesteia chiar de procurorii instituției pe care ar putea să o conducă. Plângerea penală a fost formulată de un fost polițist judiciar din Tulcea. DNA, la solicitarea Mediafax, a transmis că are în lucru un dosar în care este vizată Adina Florea, dar că este vizată fapta.

Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul DNA – Structura Centrală, în cauză fiind începută urmărirea penală doar cu privire la faptă (“in rem”). Această etapă nu presupune formularea unor acuzații împotriva unei persoane, ci instituirea cadrului procesual în care se pot strânge probe cu privire la fapta pentru care a fost începută urmărirea penală. Alte informații privind stadiul anchetei nu pot fi oferite în conformitate cu prevederile art.12, alin.1, lit. e) din Legea 544/2001„, a transmis Biroul de Informare și Relații Publice al DNA.

3. Dumitru Florea, consilier judeţean PSD aflat la al şaselea mandat, este tatăl Adinei Florea. Întrebat joi seara la B1 TV dacă fiica sa va rezolva problemele din DNA, el a răspuns: „Eu cred că va pune mâna şi va încerca să le rezolve. Nu ştiu dacă le va rezolva aşa de repede sau trebuie să le ia mai domol. Sunt diferite probleme. Problemele sunt ale lui Kovesi, ale lui Iohannis şi alţii ca ei”.

Pus să reformuleze afirmaţia, Dumitru Florea a spus:  ”Nu a avut, dar poate să aibă”.   La scurt timp s-a auzit vocea soţiei lui Florea: „Mă supăr pe tine. Distrugi copilul ăsta. Ce te bagi tu? Eeeei, drăcia dracului!”. Femeia a continuat să vorbească deși bărbatul nu închisese încă apelul.

Adina Florea va fi audiată în 27 septembrie de membrii Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), unde îşi va susţine proiectul de management cu care a candidat, iar în 2 octombrie CSM va transmite ministrului Justiţiei avizul consultativ. Ultimul cuvânt îl va avea președintele Klaus Iohannis.

Citește și:

UPDATE: Cine este Adina Florea, propusă șef al DNA

Prima declarație a procurorului Adina Florea, propusă pentru șefia DNA


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.