VIDEO. Ester Peony, câștigătoarea Selecției Naționale pentru Eurovision 2019

-


Ester Peony va reprezenta România la Eurovision 2019 care se va desfășura în Israel, cu piesa „On a Sunday”, fiind aleasă în urma Selecţiei Naţionale, care a avut loc duminică seara, la Sala Polivalentă.

 

Ester Alexandra Creţu este o compozitoare şi cântăreaţă de origine română. A locuit  în Canada, la Montreal, iar în 2014 s-a remarcat prin realizarea de coveruri de piese celebre. Stilul său unic i-a adus un contract cu o casă de discuri din România. În 2015 avea să debuteze la radio şi TV cu piesa „Sub Aripa Ta” (feat Vescan), care a ajuns în topurile muzicale locale. A concertat alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia într-un turneu naţional. În 2018 debuta şi primul său EP, „Dig It”, care includea compoziţii ale tinerei, scrie infomusic.ro.

Cea care a deschis show-ul Selecţiei Naţionale, duminică seara, a fost câştigătoarea Eurovision 2018, artista israeliană Netta Barzilai. Ea a cântat piesa „Toy”, care i-a adus trofeul competiţiei cântecului European. Ordinea intrării în concurs, decisă prin tragere la sorţi, a fost următoarea: 1. Linda Teodosiu, cu „Renegades”, 2. Olivier Kaye, cu „Right now”, 3. Laura Bretan, cu „Dear Father”, 4. Teodora Dinu, cu „Skyscraper”, 5. Claudiu Mirea, cu „We Are The Ones”, 6. Aldo Blaga, cu „Your Journey”, 7. Ester Peony, cu „On a Sunday”, 8. Letitia Moisescu & Sensibil Balkan, cu „Daina”, 9. Bella Santiago, cu „Army Of Love”, 10. Trooper, cu „Destin”, 11. Dya & Lucian Colareza, cu „Without You (Sin Ti)” şi 12. Mirela Vaida, cu „Underground”.

Reprezentantul României la Eurovision a fost ales de un juriu format din: Tali Eshkoli – Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019, Emmelie de Forest – câştigătoarea Eurovision 2013, Deban Aderemi şi William Lee Adams – jurnalişti şi influenceri consacraţi în fenomenul Eurovision Song Contest, Şerban Cazan – Head of Production HaHaHa Production şi artistul moldovean Alex Calancea.

Publicul a fost cel de-al şaptelea jurat al finalei naţionale. În ultimul act al Selecţiei Naţionale, punctajele obţinute prin televot au avut ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului. Telespectatorii şi-au putut exprima votul trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,…12), prin SMS, la 1264.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări.

 

Citește și:

Ascundeți problemele, spoiți trofeele

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.