VIDEO. „Joker”, pe primul loc în box-office-ul de peste Ocean. Se estimează încasări de peste 80 milioane de dolari

-


Filmul ”Joker”, produs de studiourile Warner Bros, a debutat în weekend pe primul loc în box-office-ul nord-american, obţinând încasări de 93,5 milioane de dolari în ciuda polemicilor legate de tema violenţei abordate de peliculă, arată Exhibitor Relations, potrivit AFP.

 

„Joker” a declanşat rapid o polemică în Statele Unite, chiar înainte de lansarea pe marile ecrane, anumite voci exprimând temeri că pelicula ar putea incita la violenţă având în vedere empatia cu care Todd Phillips îşi tratează eroul.

Filmul, regizat de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rolul principal, abordează originile diabolicului Joker, rivalul lui Batman, şi a fost distinsă cu cel mai important premiu la ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia.

Joker este cel mai de seamă inamic al lui Batman, unul dintre cei mai celebri supereroi din benzile desenate. Filmul prezintă povestea lu Arthur Fleck, cel care care va deveni Joker, un criminal violent.

În SUA, autorităţile au luat măsuri sporite de securitate, după ce în mass-media de peste Ocean s-a vehiculat ipoteza ca pelicula să instige la violenţă, iar personajul principal să fie un model. Pe de altă parte, actorii susţin că „Joker” ar trebui, de fapt, să atragă atenţia asupra modului în care societatea tratează persoanele cu probleme psihice.

Filmul a avut premiera acum trei zile peste Ocean şi deja a pus pe jar autorităţile. În 2012, în timp ce partea a treia din seria Batman rula într-un cinematograf din Colorado, un individ mascat a deschis focul asupra spectatorilor.

12 persoane au murit atunci şi 70 au fost rănite, iar criminalul a fost condamnat la închisoare pe viață. Părinții îndoliați spun că noul film “Joker” va răscoli trecutul dureros. În ciuda controverselor iscate, în prima săptămână de la lansare se aşteaptă ca filmul să înregistreze încasări de peste 80 de milioane de dolari.

Citeşte şi:

VIDEO. Un album al trupei „The Beatles” a revenit în Topuri după 50 de ani

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.