VIDEO. Trupa Pussy Riot a câştigat războiul cu Vladimir Putin, după „rugăciunea punk”. CEDO i-a dat dreptate

-


Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a anunţat marţi că a refuzat să accepte un apel introdus de Kremlin împotriva deciziei de a plăti suma de 37.000 de euro mai multor membre ale grupului punk Pussy Riot, ca despăgubiri pentru arestarea lor după o „rugăciune punk” într-o catedrală din Moscova, în 2012, scrie dpa.

 

Sistemul judiciar rus nu a examinat suficient dacă grupul a îndemnat la violenţă, ură sau intoleranţă în cursul prestaţiei din catedrală, a stabilit în iulie CEDO, calificând drept nejustificată arestarea celor trei tinere.

Astfel, că CEDO a ordonat Rusiei să achite câte 16.000 de euro celor două membre ale formaţiei care au fost nevoite să petreacă circa un an şi nouă luni în închisoare, Maria Aliohina şi Nadejda Tolokonnikova.

O a treia membră a grupului, Ekaterina Samuţevici, care a stat şapte luni în închisoare, trebuie să primească 5000 de euro despăgubiri.

Cele trei fuseseră condamnate pentru huliganism şi incitare la ură religioasă, după ce au interpretat în catedrala ortodoxă Iisus Mântuitorul de la Moscova o „rugăciune punk” în care i-au cerut Sfintei Fecioare „alungarea (preşedintelui Vladimir) Putin” de la putere.

Cea mai cunoscută acţiune a Pussy Riot a avut loc în februarie 2012 când mai mulţi membri au cântat un „imn-punk” împotriva lui Vladimir Putin, într-o catedrală din Moscova.

Trei membre ale grupului au fost condamnate în august 2012 pentru „huliganism motivat de ură religioasă”. Ekaterina Samoutsevitch a fost eliberată în octombrie 2012, în timp ce Nadejda Tolokonnikova şi Maria Alekhina au ispăşit 22 de zile din pedeapsă.

Citeşte şi:

„Uscăturile” din sistemul sanitar. Un medic şpăgar, nemulţumit, iniţial, de suma oferită

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.