VIDEO. Un album al trupei „The Beatles” a revenit în Topuri după 50 de ani

-


Albumul ”Abbey Road” al trupei The Beatles se află din nou în fruntea clasamentelor muzicale britanice după 50 de ani de la prima sa ediţie, scrie Reuters.

 

”Abbey Road”, care include melodii precum ”Something” şi ”Come Together”, a fost penultimul album lansat de The Beatles înainte de destrămarea trupei, deşi cele mai multe dintre piesele de pe ultimul lor material discografic, ”Let it Be”, au fost înregistrate înaintea melodiilor de pe ”Abbey Road”.

După lansarea iniţială, la 26 septembrie 1969, albumul s-a aflat timp de 17 săptămâni pe primul loc în topurile muzicale, până pe 31 ianuarie 1970, iar revenirea în fruntea clasamentelor după 49 de ani şi 252 de zile reprezintă un record atestat de Guinness World Record.

Aniversarea a 50 de ani de la lansarea albumului ”Abbey Road” a fost marcată în septembrie prin lansarea unei ediţii speciale deluxe.

Imaginea de pe coperta albumului, devenită emblematică pentru istoria muzicii, îi înfăţişează pe cei patru componenţi ai trupei traversând o trecere pietonală din faţa studiourilor londoneze Abbey Road, situate pe strada cu acelaşi nume. În frunte şirului se află John Lennon, urmat de Ringo Starr, Paul McCartney – care păşeşte desculţ – şi George Harrison. În mod neobişnuit, numele trupei nu figurează pe coperta albumului.

Luna trecută, sute de fani Beatles s-au reunit în faţa studiourilor din nord-vestul Londrei pentru a celebra cele cinci decenii de când ”cei patru fabuloşi” (”Fab Four”) au traversat faimoasa trecere de pietoni.

Citeşte şi:

Rod Stewart a câştigat lupta cu cancerul

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.