Viitor de aur țara noastră n-are

-


Ghidați de maxima ,,la vremuri noi tot noi’’, dar și cu gândul la perisabilitatea individului, cârmacii noștri au făurit cândva câte o organizație de tineret atașată fiecărui partid politic, după nevoi, după buget.

Ce a ieșit între timp din aceste instituții unde se creșteau copiii care să-i ajute să treacă strada pe Ion Iliescu și alții, am văzut: Victor Ponta, și de celalată parte a baricadei, Alina Gorghiu. Adică un mincinos și o duduie despre care am și uitat ce funcție a ocupat.

Mare zarvă a fost și zilele acestea cu alegerea în fruntea tineretului social democrat a unuia denumit Gabriel Petrea, cică și ministru pentru Consultări Publice și Dialog Social în Guvernul Romaniei.

Ca să fiu mai exact, alegerea a fost o realegere, domnul Gabriel Petrea fiind deținătorul acestei funcții de câțiva ani, iar ca să fiu precis la extrem, domnul ministru pentru Consultări Publice și Dialog Social a fost singurul care a candidat la funcția de lider al tineretului PSD. Curată concurență capitalistă  într-un partid de stânga!

Lăsând la o parte gluma, mă cuprinde sincer o oarece milă pentru acest domn Petrea. Oare ce o fi în sufletului dânsului, ce strategii o elabora, ce sinergii ale actelor de comunicare ar raționa el ca  ministru pentru Consultări Publice și Dialog Social, în vremurile acestea în care seară de seară publicul se strânge să blesteme PSD-ul?

Una peste alta, să lăsăm totuși la final monologul ministrului pentru dialog să-și facă treaba:

,,Nicolae Bănicioiu este cel mai bun ministru al Tineretului şi Sportului pe care l-a avut România. Am răspuns fără ezitare pentru că cu Nicu Bănicioiu am lucrat îndeaproape. Nu a reuşit să-şi termine toate proiectele pe care le-a început. A mers la Ministerul Sănătăţii.’’.

Domnul de la consultări publice are aproape dreptate. Domnul Bănicioiu era să fie într-adevăr cel mai bun ministru al Tineretului și Sportului, dar, ca orice PSD-ist, nu a reușit să termine proiectele pentru că s-a intâmplat ceva neprevăzut. În cazul dânsului, a plecat  la Ministerul Sănătății. Și a venit altceva neprevăzut: momentul Colectiv. Iar sub conducerea înțeleaptă a domnului Bănicioiu au murit zeci de oameni cu zile în spitalele din România.

Mai puteți citi și:

De ce nu protejăm oamenii de politicieni?


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *