Viitorii medici, obligați să lucreze cinci ani în România

-


Viitorii medici, proaspăt absolvenți ai rezidențiatului, nu vor mai putea pleca să lucreze peste granițe cel puțin cinci ani. Plecarea masivă a tinerilor medici din România și deficitul îngrijorător din spitale pune mari probleme sistemului românesc de sănătate.

Pentru a stopa acest fenomen, parlamentarii se gândesc să-i oblige pe viitorii medici să rămână cu forța și să-i facă să își pună în practică cunoștințele dobândite pe băncile școlii în folosul pacienților din România, conform Romaniatv.net.

„Statul cheltuie foarte mulți bani pentru ca un student să devină medic. Laboratoare, spitale, toată practica lor nu este foarte ieftină. Viitorii medici învață meseria mai ales la cursurile practice, cursuri care, repet nu sunt ieftine. Nu este normal ca acum un absolvent să nu aibă asigurat un loc de muncă la terminarea școlii, dar nu este normal nici ca acesta să muncească pentru alții. De aceea cred că, atunci când decid să pună în practică ce au învățat în școala românească, în alte țări, să plătească pentru cunoștințele acumulate”, spun surse parlamentare pentru Libertatea

Aleșii vor introduce în lege și un articol prin care statul, respectiv Ministerul Sănătății, va fi obligat să asigure fiecărui absolvent de medicină un loc de muncă și după terminarea rezidențiatului.

Citește și:

Avertisment de la Ministrul Agriculturii: două pericole la granița României

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.