Viorica Dăncilă, cea mai bună femeie din stand up-ul românesc

-


Ce s-au mai chinuit ăia de la iUmor să găsească o femeie-n stand up-ul românesc. Nu că-i umorul apanajul bărbaților, așa cum considera răposatul Christopher Hitchens, dar știm despre sexul delicat că răzbate greu printre microfoane. Simbol falic.

Cei de la Antena 1 au descoperit și scos la lumină câteva domnițe amuzante, unele mai sărutate de Bendeac ca altele, dar mai amuzantă ca Viorica nu-i niciuna.

Pe Viorica o ajută și numele. Ai umple cămine culturale cu „Viorica – Stand Up Comedy”. Maria? Ana? Liliana? Nume simple, fără rezonanță. Viorica Caterinca? Altceva.

Ion Cristoiu, fostul jurnalist, se plângea aseară la Gâdea-n emisiune că Viorica e vânată. Vezi dom`le, e lumea rea și tot ce spunea ea e prost și greșit. Nea Cristoiu, Viorica nu spune doar chestii amuzante. Pe unele le face. E un comediant complet. Are și umor de situație. Și… cine-i dă Vioricăi glume să fie amuzantă, a? Să ne spună domn Cristoiu.

Nu trebuie să stăm cu ochii pe Viorica pentru a suprinde umorul. Ne izbește comedia până-n găvane și norocul nostru e că-i viața tristă și ne abate de la râsul care ar putea să ne omoare.

Distractis, Divertis, Vacanța Mare și toate celelalte grupuri umoristice ar trebui să facă lobby și s-o copteze dacă vor să renască la gloria anilor 1990. Viorica e gluma pură, naturală.

E atât de simplă și degajată încât ar putea să se facă de râs în orice situație, fără jenă.

Dac-o puneți într-o cameră cu un ficus o să facă și planta să râdă.

Acestea fiind zise, să nu-i plângem de milă Vioricăi după ce se va retrage din politică. O s-o vedem pe marile scene din țară cu (poate) cel mai bun material din stand up-ul românesc.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.