Viorica Dăncilă, între Parlament și Cotroceni

-


Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, pentru o discuţie legată de aplicarea Legii salarizării unitare şi efectele sale. Tot marți, de la ora 16.00, premierul este așteptat în Parlament pentru a da explicații despre situația economică.

Întâlnirea de la Cotroceni este programată la ora 12.00, la Palatul Cotroceni.

Dezbaterile în plenul Camerei Deputaţilor sunt programate de la ora 16.00 .

Propunerea ca premierul să vină în plenul Camerei Deputaţilor a fost făcută de grupul parlamentar al PNL.

Potrivit documentului înaintat de liberali Biroului Permanent, tema dezbaterii va fi “Premierul României, Viorica Dăncilă, trebuie să le explice românilor unde sunt banii din creşterea economică”.

“Am hotărât ca Partidul Naţional Liberal să convoace pe premierul Viorica Vasilica Dancilă în cadrul procedurii ‘Ora Guvernului’, la Camera Deputaţilor, prin intermediul grupului PNL. Principalele teme pentru care convocăm premierul Dăncilă să dea seama ţin de derapajele din economie, de scăderea puterii de cumpărare a românilor din cauza guvernării PSD – ALDE, blocajul în ceea ce priveşte marile proiecte de investiţii în infrastructura de transport, sănătate şi situaţia dezastruoasă în materie de absorbţia fondurilor europene”, declara liderul PNL, Ludovic Orban.

Deputatul PNL Raluca Turcan afirma că România este pe cel mai jos loc la capitolul investiţii publice, în timp actualul Guvern spune că avem creştere economică.

„Suntem pe locul cel mai de jos ca şi procent al investiţiilor public in condiţiile în are actualul Guvern se laudă cu creştere economică, Întrebarea PNL este unde sunt banii din creşterea economică? Unde se duc ei, dacă în investiţii publice nu, dacă în cofinanţarea fondurilor europene nu, dacă nu în atragerea investitorilor privaţi nu? Este clar că în momentul de faţă suntem concentraţi doar pe  partea de cheltuieli care trebuie suportate pana la un anumit prag, atât cât Romania să nu fie îngenuncheată prin generaţiile viitoare şi să ajungă într-o incapacitate de a mai susţine aceste cheltuieli”, a afirmat Raluca Turcan.

CITEȘTE ȘI:

Ce ar trebui să știm despre Săptămâna Patimilor


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.