Viorica

-


Misterul coafurii primului-ministru al României e dezlegat: când țara arde, să aibă ce pieptăna. Sau vorba reclamei: nu avem autostrăzi, nu avem spitale, nu avem învățământ, dar coafura rezistă. Ba mai mult, ne poate da oricând o mostră de mătreață intelectuală:

,,Vom introduce obligația persoanelor juridice din sistemul public, dar și din sectorul privat, care au peste 50 de salariați, de a avea în structura de personal un expert în egalitate de șanse’’.

Ce-i drept, după un rapid hohot de râs antreprenorial, purtătorul de cuvânt al guvernului a întors-o ca la Teleorman: nu mai e vorba de o obligație, ci de o posibilitate. Carevasăzică prima nănășică a României nu știe ce vorbește.

Întrebarea rezistă: dacă după nici zece zile de guvernare cineva se gândește la egalitatea de șanse într-o țară care de altfel le are pe toate, o fi adevărat că numărul firelor de păr al acestei persoane e infinit mai mare decât cel al neuronilor? Mai să-ți vină să crezi că, având în vedere relația de subordonare a Vioricăi cu întâile carii ale țării, urgența șanselor sexului slab nu poate veni decât de la dramele știucilor de noapte de pe țărmul insulei Belina.

Hotărât lucru, Viorica ne-a oferit într-un timp scurt surpriza de a ne fi mai indigestă și decât singurul mareșal al lui Napoleon-Vadim Tudor, care a reușit să ajungă primar și ministru al muncii.

Și la urma-urmei, cum ar trebui să vorbim noi pe înțelesul acestei tanti care, ajunsă în asemenea condiții în fruntea țării, dă dovadă și de o proastă  gospodărire a celei de-a doua vârste? Poate să ne adunăm în Piața Victoriei și să ne smulgem părul din cap. Dar și atunci în zadar dacă CTP are dreptate: adică această ființa nu poartă păr, ci blană.

Concluzia rezistă: Dragnea ne-a pus menopauză pe clanță.

Mai puteţi citi şi: Isărescu: „Consumul a crescut mai mult decât producţia internă”

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.