Virusul West Nile, care se transmite prin înțepătura de țânțar, a făcut prima victimă

-


O persoană din judeţul Galaţi a murit din cauza infecţiei cu virsul West Nile, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile.

În ultima săptămână s-au înregistrat unsprezece cazuri de infecţie cu virusul Wes Nile, transmis prin înţepătura de ţânţar.

De la începutul supravegherii, respectiv din 2 mai şi până în prezent, au fost 23 de cazuri de infecţie cu virusul Wes Nile, dintre care 11 cazuri s-au înregistrat în săptămâna 1 – 8 august.

Cele mai multe cazuri de infecţie cu Wes Nile – cinci – s-au înregistrat în judeţul Dolj, în Olt şi Iaşi au fost câte patru cazuri, în Brăila şi Ilfov au fost câte două cazuri, iar în Capitală şi în judeţele Bihor, Bacău, Galaţi, Vrancea şi Teleorman s-a înregistrat câte un caz.

Ministerul Sănătăţii spunea la sfârşitul lunii iulie că toate cazurile de meningită sau meningo-encefalită cu virus West Nile depistate şi înregistrate în România sunt unele sporadice, neexistând riscul unei epidemii.

80% dintre persoanele infectate nu au simptome. Semnale acestei boli sunt febră şi durere de cap intensă, iar în cazurile severe apar şi simptome neurologice: rigiditate a gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Ministerul Sănătăţii a recomandat populaţiei mai multe măsuri de protecţie: evitarea expunerii la ţânţari, îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; evitarea zonelor cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.); utilizarea substanţelor chimice repelente de ţanţari; asigurarea măsurilor de desecare a bălţirilor de apă din jurul gospodăriilor şi îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi a gunoiului menajer.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.