Voiculescu, nu doar tu ai pierdut ani din viață…

-


Când l-am văzut pe Voiculescu, înconjurat de jurnaliști așa cum îi place, vorbind despre cum a făcut un fel de infarct la fundul pupat insuficient în ultimii trei ani, am simțit o stare „perplexantă”, cum a spus cândva scaunul lui preferat. Gâdea.
„Am pierdut trei ani din viață”,
se lamenta matronul de presă încercând să-i convingă pe jurnaliști să facă un joc de imaginație cu ochii închiși. Îi tot teleporta prin diverse momente legate de condamnarea lui, dar evita cu înverșunare să seteze mașina timpului pe anii conturilor lui Ceaușescu din Cipru, zilele importante pentru Grivco, momentele de șantaj și minutele intime cu angajații slugarnici.

Mama ei de mașină a timpului, n-avea semnal dincolo de „era Băsescu”.
Deja e de râsul țării faptul că Voiculescu a părăsit închisoarea, după trei ani, și statul n-a fost în stare să recupereze vreun prejudiciu. 60 de milioane de euro, bani de care nu s-a atins nimeni.

Dacă Voiculescu și slugoii lui au impresia că
s-au pierdut trei ani din prețioasa viață a reptilianului se înșală amarnic. În ăștia trei ani a scris cărți la foc automat. Scria cărți cu toate cele șapte mâini. Dacă-l mai țineam jumătate de an la răcoare, Ilustrul Profesor Dan Voiculescu depășea ca volum întreaga bibliotecă națională. Ne-am grăbit.
Dan Voiculescu n-a pierdut nimic. S-a întors la zecile de milioane, făcute cine știe cum – prin genialitate, evident – bani ce-i pot asigura o bătrânețe lungă și liniștită.
Ani pierduți sunt alții.
12 ani de școală, alți ani de facultate, bună purtare civică și decență. Ăștia-s ani pierduți. Să stai în banca ta atâția ani, să nu țepuiești țara asta de hăbăuci cu drept de vot și apoi să mori de vreun cancer pe fond de stres și sărăcie… ăștia-s ani pierduți.
Voiculescu a avut cel mult o vacanță. Și-a odihnit hemoroizii că, mna, nici umiditatea excesivă nu face prea mult bine.
Așa că
dacă-l auziți pe Gâdea sau Badea plângând cu bale de drama stăpânului să-nchideți televizorul, să-l aruncați pe geam și să vă gândiți că-s oameni care fac ani grei de pușcărie pentru un cui (furat, fumat, cum vreți voi). Și ăia nu te mai teleportează prin momentele cheie ale existenței triste și sărace.
Citeşte şi: Cum ne-a minţit PSD cu programul de guvernare. Cea mai mare aberaţie

Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *