Voronin, în clinciuri cu Dodon: „Este o tobă goală care vrea să fie un preşedinte adevărat”

-


Preşedintele PCRM (Partidul Comuniştilor din Republica Moldova) este de părere că şeful statului moldav exagerează prin ameninţările pe care le-a făcut la adresa premierului şi speakerului Parlamentului de la Chişinău de a-I exclude din componenţa CSS (Consiliul Suprem de Securitate) “se comportă precum un copil supărat şi nu ca un om politic”.

„Dodon este o tobă goală care vrea să se simtă un președinte adevărat, și iată că recurge la asemenea declarații. Consiliul Suprem de Securitate este compus din înalți demnitari de stat și în cadrul ședințelor acestuia trebuie să fie discutate cele mai importante subiecte din țară. Reprezentanții coaliției de guvernare, inclusiv Candu, sunt cei care prin violarea Constituției i-au permis lui Dodon să devină președinte, iar acum, însă, noi toți suntem nevoiți să privim acest joc de-a „trasul frânghiei” între cine are mai mari împuterniciri”, a declarat Vladimir Voronin, potrivit deschide.md.
La rândul său, jurnalistul Petru Bogatu a declarat în presa de la Chişinău că preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon este un exponent al intereselor ruse şi acţiunile sale fac parte din războiul hibrid pe care Federaţia Rusă îl poartă de luni de zile împotriva statului moldav.
„Asistăm la derularea unei acțiuni ostile rusești de destabilizare a situației politice din Republica Moldova. Asistăm la o tentativă de ruperea a echilibrului social în Republica Moldova, iar președintele Dodon, din păcate, este doar o unealtă în mâinile Moscovei. Dodon nu acționează de capul lui, pe propria răspundere, ci este exponentul politicii și intereselor ruse în Republica Moldova, este o slugă a lui Putin. Igor Dodon și-a depășit prerogativele prezidențiale, pentru că subiectul „Rogozin” este consumat pe terenul puterii executive, este un subiect deja încheiat, iar CSS nu este un organ constituțional fundamental al statului. Este un organ consultativ care nu poate înlocui puterea executivă. Este un teren unde reprezentanții puterii trebuie să dezbată anumite chestiuni semnificative, dar nu este un factor decizional. Dodon comite o depășire, o încălcare a atribuțiilor sale: pe de o parte el nu are competențe constituționale, pe de altă parte el încearcă să confere CSS niște prerogative pe care acest consiliu nu le are”, a conchis Bogatu, pentru deschide.md.

Citeşte şi: Toader le răspunde procurorilor: Eu nu am ştiut că avem un Parlament tricameral

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.