Vrei o imunitate de fier? 7 lucruri pe care trebuie să le faci

-


Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a se apăra împotriva microbilor şi a bolilor.  Pentru a face faţă afecţiunilor specifice sezonului rece este necesar să aveţi o stare de sănătate bună şi un sistem imunitar puternic. Pentru aceasta, este necesar să faceţi câteva schimbări în alimentaţie şi-n stilul de viaţă.

Iată câteva trucuri simple:

Păstraţi-vă echilibrul intern

Emoțiile negative suprimă imunitatea. Prin urmare, este important să vă păstraţi calmul și echilibrul interior. De asemenea, este necesar să vă relaxaţi şi să faceţi activităţile care vă aduc bucurii.

Preparaţi-vă un cocktail delicios cu fructe de goji, mentă şi miere bio

Este recomandat să consumaţi fructe goji cu iaurt sau sub formă de cocteil. Puneţi în blender un pumn sau două de fructe goji, un pahar sau două de apă (în funcţie de consistenţa dorită), câteva frunze de mentă, zeama de la jumătate de lămâie, pentru alcalinizarea sângelui, şi miere, sirop de agave sau de ştevie pentru îndulcire. Dacă simţiţi nevoia să diversificaţi, adaugaţi suc de fructe de pădure, morcovi sau mere.

  Râdeţi cât mai des

Oamenii de știință americani au descoperit că organismul răspunde la râs prin reacții fiziologice, opuse la stres. În timp ce vizionați o comedie spumoasă, nivelul hormonilor care determină aparţia stresului scad, muschii se relaxează, iar celulele responsabile pentru distrugerea virușilor și bacteriilor dăunătoare intră în acţiune.

Dormiţi suficient

Un organism odihnit este mai rezistent la boli. Fiecare dintre noi este diferit, astfel că și nevoia de odihnă este diferită. Uneori însă, pentru că sunt mult prea ocupați, oamenii uită de acest aspect și neglijează odihna. Totuși, încearcaţi să vă organizaţi timpul în așa fel încât să vă terminaţi treburile în timp util, ca să puteţi dormi zilnic 7-8 ore.

Gândiţi mereu pozitiv

Starea psihică influențează sănătatea. Atunci când sunteţi anxioși, depresivi, stresați, triști, în organismul dumneavostră se produc multe modificări, sunt secretate substanțe cu rol hormonal, iar în activitatea sistemului nervos, care epuizează sistemul energetic, scade activitatea celulelor și producția de celule albe (cu rol imun) și de anticorpi.

Ascultați sunetele naturii

Celulele sistemului imunitar sunt foarte active în timp ce ascultați muzica preferată sau sunete din natură.

Dansaţi și cântaţi

Oamenii de știință americani au descoperit că persoanele care cântă în cor au o imunitatea mai bună decât cea a oamenilor care nu au activităţi artistice. Imunitatea mai creşte şi prin practicarea dansului: 10 minute de dans pe zi favorizează sistemul cardiovascular și activează imunitatea organismului.

Citeşte şi:

Replica plină de patetism a lui Drăghici după ce președintele nu l-a lăsat să vină în fruntea Transporturilor

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.