Vrei să fii un angajat model? Iată trei întrebări pe care ar trebui să i le adresezi șefului tău

-


 

Din diferite motive, mulți angajați se simt intimidați de șefii lor și evită să le adreseze anumite întrebări mai sensibile, de frică să nu-și strice relațiile cu superiorii.

Însă, indiferent dacă este vorba despre dezvoltarea carierei personale, clarificarea unui proiect sau pur și simplu dorința de a fi verificat, nu trebuie să ne fie frică să cerem un răspuns din partea șefilor. Ba mai mult, unele întrebări pot chiar să ne ajute să intrăm în grațiile lor și să evoluăm mai rapid spre statutul de „angajat model”.

Asta pentru că atunci când ne simțim suficient de confortabil pentru a adresa astfel de întrebări superiorilor, dovedim un interes real pentru companie, pentru viitorul nostru profesional, dar și un sentiment de încredere pe care un manager bun știe să-l aprecieze.

Așadar, acestea sunt trei întrebări pe care să le adresezi șefilor fără nico reținere și care te vor ajuta să dezvolți o relație bună între tine și superiori:

  1. Ce părere ai despre…?

Deși poate părea mai ușor și mai confortabil să te obișnuiești cu rutina ta zilnică de muncă, probabil că ai o mulțime de idei pe care ai vrea să le împărtășești cu șeful tău. Nu-ți fie teamă! Indiferent ce scenarii îți faci, uită-le! Dacă te gândești că îți vei deranja superiorul dacă îl abordezi, aceasta este o percepție greșită. Managerii vor să vadă inițiativă din partea angajaților lor, pentru că doar cu idei noi și inovatoare poate evolua un business.

  1. Există proiecte la care pot să dau o mână de ajutor?

Managerii sunt, în general, ocupați. Probabil că deja ai o serie de sarcini de îndeplinit și simți că folosești timpul petrecut la muncă la capacitate maximă. Cu toate acestea, indiferent că au sau nu nevoie, șefii adoră ca angajații să îi întrebe, din propria inițiativă, dacă pot face ceva în plus, dacă pot ajuta cu ceva. Deci, data viitoare când te vei întâlni cu superiorul tău, nu ezita să îi adresezi această întrebare. Va fi plăcut surprins.

  1. Cum merge treaba?

Relația cu șeful este diferită de la o persoană la alta. Însă, indiferent că este vorba despre o relație formală sau că s-a depășit, chiar și cu foarte puțin, acea linie a prieteniei, întrebarea „Cum merge treaba?” este bine-venită în orice moment. Pe lângă faptul că îi arăți managerului că îți pasă de compania lui, îi oferi și ocazia să se descarce de stresul acumulat din cauza unei anumite probleme și, de ce nu, poate chiar să îi oferi soluția câștigătoare.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.