”Vrem Europa, nu dictatură!”. Protest pro-Europa cu ocazia preluării președinției Consiliului UE de România

-


UPDATE 20.53: Din cauza frigului şi a ninsorii, mulţi dintre manifestanţi pleacă.  Pe clădirea Palatului Regal a fost proiectat cu laser mesajul „We want EU, PSD wants Russia“.

 

Peste 700 de persoane s-au strâns joi seara în fața Bibliotecii Universitare Centrale Carol I, la protestul anunțat sub deviza ”We need UE” și ”Vrem Europa, nu dictatură” de organizațiile ”Rezistența”, ”Corupția Ucide” și ”Inițiativa România”.

Mișcarea de protest are loc cu ocazia ceremoniei oficiale de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, la Ateneul Român, unde vor fi prezenți Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Jean Claude Juncker, Antonio Tajani și Donald Tusk. Printre cei prezenți la protest se află și filosoful Mihai Șora, scrie hotnews.ro.

Oamenii protestează faţă de Jandarmerie şi faţă de PSD, adus ei tricolorul României. Petre Roman a trecut printre protestatari şi a fost huiduit de aceştia.

„Nu vrem o naţie de hoţi!”, „PSD, ciuma roşie!” şi „România cere fără graţiere” sunt doar câteva dintre mesajele pe care protestatarii le strigă la eveniment.

De asemenea, în zonă se află un important dispozitiv de jandarmi care asigură ordinea în parcarea de la Atheneu, iar  traficul  se desfășoară în condiții normale.

Vom reveni.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.