Vremea le va strica românilor mini-vacanța de Sfânta Maria

-


Începând de joi și până duminică, cei mai mulți români vor intra într-o mini-vacanța de Sfânta Maria, însă vremea caniculară din ultimele zile va fi înlocuită cu ploi. Meteorologii au emis o informare valabilă în toată ţara de miercuri, de la ora 9.00, până vineri dimineaţa. Potrivit acesteia, se vor înregistra ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi grindină.

 

Se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi grindină.

„Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în regiunile vestice şi nord-vestice, apoi aria lor se va extinde treptat şi în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, au transmis reprezentanţii ANM.

Meteorologii susţin că pe parcursul zilei de miercuri, disconfortul termic şi canicula vor persista în sudul, estul şi centrul ţării.

La mare, acolo unde vor merge cei mai mulți români, valorile diurne vor scădea, de la o medie în jurul a 31 de grade la începutul intervalului, spre 28 de grade în data de 17 august.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în datele de 15 şi 16 august.

Ulterior, până în data de 20 august, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra o medie a maximelor în jurul a 29 de grade. După data de 20 august şi până spre sfârşitul intervalului, maximele vor scădea uşor, astfel că media regională va fi de 27…28 de grade.

„Statistic vorbind, august este o lună mai stabilă, comparativ cu celelalte luni ale verii. (…) În ideea de a răspunde necesităților publicului, transmitem de anul trecut prognoze pe patru săptămâni. Le emitem vineri și le actualizăm marți, tocmai pentru a surprinde toate schimbările ce pot apărea. Semnalul pentru luna august, privind la fiecare săptămână în parte, e că temperaturile, în general, vor fi în jurul celor normale, chiar cu tendințe ca, în unele zone din țară, temperatura să fie ușor mai coborâtă. Sunt disponibile aceste estimări pe meteoromania.ro. Le puteți urmări. Atât estimările de vineri, cât și actualizările de marți pot surprinde sau închega o idee despre o anumită tendință a vremii”, a precizat Gabriela Băncilă, citată de DCNews .

Citește și:

Metallica concertează pe Arena Națională. Restricții rutiere


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.