Vremea rea le strică planurile sindicaliştilor din Sănătate

-


Vicepreşedintele Sanitas, Romeo Sandu, a declarat pentru Jurnalistii.ro, că  pichetarea ministerului de Finanţe va înceta joi din cauza vremii nefavorabile, dar se va relua săptămâna viitoare.

“Mâine nu vom mai picheta din cauza vremii, dar vom relua protestele de săptămâna viitoare în conformitate cu programul stabilit. În aprilie, vom organiza un miting şi apoi cred, că se va intra în grevă generală. Doamna ministru Pintea a spus clar că sporurile rămân plafonate la 30 % din cuantumul salariului”, a declarat Romeo Sandu.

Potrivit acestuia, legea salarizării unice este proastă şi a fost făcută fără consultarea sindicatelor din sănătate.

“Legea salarizării este proastă de sus până jos. A fost făcută fără consultarea publică, iar amendamentele depuse la Senat nu au fost în folosul nostru al celor din sănătate”, a adăugat Romeo Sandu.

Luni, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis ca sindicalişitii din sănătate să organizeze pichete în Bucureşti.

„Toată lumea vrea ca din momentul acesta să facem conflict, să ieşim în stradă. Dar trebuie să ne aliniem totuşi la ce spune legea şi am decis ca începând cu datele de 20 şi 22 martie să începem cu pichetări la Ministerul Sănătăţii, care are legătură cu regulamentul de sporuri, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Muncii, de unde a plecat Legea 153 şi cu modificările pe care nu le-au făcut şi sunt imperioase”, declara preşedintele Sanitas, Leonard Bărăscu

Potrivit acestuia, sindicaliştii intenţionează să picheteze aceleaşi ministere şi pe datele de 27 şi 29 martie, iar în aprilie se va organiza un miting de amploare.

„În data de 25 aprilie vom face un miting de amploare, la care vom încerca să aducem 20.000 de persoane şi să-i convingem că ceea ce ne dorim noi aşa trebuie făcut, adică ne dorim ce ni s-a spus. Ar fi bine să asculte guvernanţii, pentru că ei au propus această lege”, sublinia Bărăscu.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, declara săptămâna trecută, că sporurile rămân plafonate la 30%, chiar dacă sindicaliştii au ameninţat cu greva generală, subliniind faptul că legea nu este negociabilă şi că veniturile nete au crescut în sistemul sanitar.

Citeşte şi: Despre iPhone, matematică și examenul de evaluare

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.