Vremea se răceşte. Cod galben de ninsori şi ploi în cea mai mare parte a ţării

-


ANM a emis un cod galben de ninsori abundente și viscol în cea mai mare parte a țării, începând de marți seară până joi dimineaţă. Astfel, 12 judeţe din partea de sud şi sud-vest vor intra sub codul galben de ninsori abundente şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Informarea de precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului este valabilă de marţi seară, de la ora 20.00, până joi la ora 11.00, scrie digi 24.ro

”În intervalul menţionat, precipitaţiile vor fi în extindere, dinspre sud-vest şi vor cuprinde toată ţara. În sudul şi în estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp şi pe spaţii restrânse, în special la deal şi la munte, peste 25…30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitaţii mixte, iar în restul ţării vor fi mai ales ninsori”, potrivit ANM.

Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitaţiile vor fi în restrângere către est-nord-est.

”Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45…55 km/h în sud, în centru şi în est, iar la munte peste 70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută”, arată meteorologii de la ANM.

De asemenea, de marţi seară de la ora 22.00 până miercuri la ora 11.00, 12 judeţe din zona de sud şi sud-vest vor intra sub  un cod galben de ninsori abundente, local viscolite, cu depunere de strat consistent de zăpadă.

”În cursul nopţii de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri (13-14 februarie) în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali, apoi şi în cei de Curbură, precum şi în zona deluroasă din Banat, Oltenia şi Muntenia vor fi ninsori însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă consistent. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m cu rafale de peste 80 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă”, se arată în textul informării ANM.

În acest interval sunt vizate judeţele Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu şi Braşov.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45…50 km/h, iar la altitudini de peste 1.500 m, în special în Carpaţii de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă.

Mai puteţi citi şi: Paraxodul „revoluţiei fiscale a PSD”. Un asistent de farmacie ar putea câştiga mai mult decât un farmacist

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.