Vremea se răcește din nou. Se întorc ninsorile și gerul

-


ANM a transmis o atenționare cod galben de vreme rea, care va intra în vigoare de la ora 18.00 până duminică, la ora 8.00 dimineața. Sunt așteptate precipitații sub formă de ploi în vest, nord-vest și estul ţării. Va ninge în special în nordul Moldovei şi în Carpaţii Orientali unde se va depune un  strat consistent de zăpadă.

 

Duminică va intra  în vigoare o a doua avertizare cod galben, care vizează cea mai mare parte a ţării. Va ninge în Moldova, Carpații Orientali, iar ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în Muntenia şi cea mai mare parte a Transilvaniei.

În schimb, în Oltenia şi în Dobrogea vor predomina ploile. Temperaturile vor scădea rapid, iar cel mai frig va fi în jumătatea nordică a Moldovei unde maximele nu vor trece de Minus 4 grade Celsius.

De asemenea, hidrologii au emis o avertizare cod galben pentru Dunăre, anunţând că nivelul apei este în creştere şi se vor depăşi cotele de apărare în anumite zone. Avertizarea a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 6.00, şi este valabilă până în 31 martie, la ora 16.00.

Potrivit acestora, fenomenele vizate pot apărea, în intervalul 17 martie, ora 6.00 – 31 martie, ora 16.00, pe Dunăre: sector aval Turnu Măgurele – Călăraşi (judeţele Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi), sector aval Galaţi şi în Delta Dunării (judeţele Galaţi şi Tulcea).

Citește și:

Profesorul cămătar a fost ridicat de mascați

 

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.