Vremea se schimbă radical. Vin ninsori şi aer rece polar

-


Vremea se schimbă începând de astăzi. Sunt aşteptate ninsori în toate regiunile, temperaturile vor scădea considerabil, iar vântul puternic va face ca frigul să fie resimţit pe întreg teritoriul României.

După temperaturi de 16 grade în Muntenia, anormale pentru această perioadă a anului, mai mari şi cu 15 grade, începând de astăzi, se vor resimţi primele influenţe ale aerului rece polar, scrie Adevărul.ro

 Ploile din partea de sud a Moldovei şi de nord-est a Munteniei se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vineri, valorile termice diurne vor fi în jurul pragului de îngheţ în partea de nord-est a teritoriului.

În celelalte zone temperaturile se vor apropia semnificativ de valorile termice normale pentru această perioadă, urmând ca în regiunile vestice să vorbim încă despre un regim termic agreabil, cu valori în jurul a 7-8 grade.

„În cursul nopţii de joi spre vineri ploile prezente în partea de est, sud-est a teritoriului se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pe parcursul zilei de vineri şi mai ales sâmbătă şi duminică ninsorile slabe cantitativ să fie prezente în regiunile sudice, mai supărător va fi vântul care se va asocia cu valorile coborâte, astfel încât senzaţia de rece va fi amplificată”, a declarat meteorologul Gabriela Băncilă, scrie Adevărul.ro.

Mai puteţi citi şi: Cine plăteşte pentru ratarea Centenarului Marii Uniri?

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.