Yahoo Messenger se închide pentru totdeauna

-


Cu toţii ne aducem aminte de Yahoo Messenger, aplicaţia pe care am folosit-o mulţi ani, înainte să apară chat-ul de la Facebook, pentru a trimite mesaje prietenilor. Şi, în condiţiile în care popularitatea ei s-a redus extrem de mult, compania a anunţat închiderea ei pentru totdeauna.

Yahoo Messenger se va închide pe 17 iunie, anul curent, după 20 de ani în care a funcţionat pentru cei care doreau să poarte conversaţii cu prietenii lor.

Yahoo, care în 2017 a fost achiziţionată de compania Verizon, nu a oferit o explicație pentru renunţarea la aplicaţie, însă în contextul în care acum există multe modalităţi de a trimite mesaje online, cel mai probabil devenise foarte greu să mai transforme produsul în unul competitiv pe piaţă.

„Știm că avem mulți fani loiali care au folosit Yahoo Messenger de la început ca una dintre primele aplicații de chat de acest gen”, a scris Yahoo într-un comunicat de presă. „Pe măsură ce peisajul comunicațiilor continuă să se schimbe, ne concentrăm asupra construirii și introducerii unor instrumente de comunicare noi și interesante care să se potrivească mai bine nevoilor consumatorilor”, precizează sursa citată.

Yahoo Messenger a fost una dintre primele aplicații de mesagerie instant lansate la nivel mondial și s-a străduit să țină pasul cu aplicațiile moderne precum WhatsApp, Facebook Messenger și Snapchat. Cu toate acestea, aplicația a găsit o nișă surprinzătoare: în cadrul companiilor de comerț cu petrol.

Versiunile mai vechi ale Yahoo Messenger au fost închise în 2016, iar comercianții de petrol și-au exprimat îngrijorarea cu privire la moartea aplicației la momentul respectiv.

„Nu aveți idee cât de mult îmi va fi dor de Yahoo Messenger”, a declarat un trader de petrol din Singapore în anul 2016. „Am construit sute de contacte pe parcursul a peste un deceniu. Am preteni pe Yahoo Messenger cu care am petrecut mai multe ore contrazicându-mă și făcând glume. Am făcut, de asemenea, o mulțime de bani. Acum, că v-a dispărea pentru totdeauna vom fi foarte trişti”, a afirmat acesta.

Aplicația a devenit populară la traderii de petrol și mărfuri din Statele Unite, la sfârșitul anilor ’90, deoarece ea era gratuită şi ușor de folosit.

Oricine a folosit Yahoo Messenger își poate descărca istoricul mesajelor de pe chat pe site-ul Yahoo, în următoarele șase luni.

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.