UPDATE.Yukon Artic Ultra 2020. Uşeriu a încheiat pe locul al doilea cursa de la Cercul Polar

-


UPDATE 22.14: Tibi Ușeriu a încheiat, joi, pe locul doi cursa infernală de la Cercul Polar. Câștigătorul maratonului Yukon Arctic Ultra este elvețianul Fabian Imfeld.

 

Știrea Inițială:

Sportivul Tiberiu Uşeriu se află pe ultima sută de metri de la Yukon Artic Ultra 2020 şi se luptă pentru victorie cu elveţianul Fabian Imfeld, care ocupă prima poziţie, cu un avans de circa 35 de kilometri. Uşeriu aleargă ca să obțină finanțare pentru proiectul sau de suflet, Via Transilvanica, un traseu de drumeție de 1.000 de kilometri care ar urmă să lege 10 județe ale României.

 

Ceilalți doi irlandezi care se aflau în spatele lor au abandonat cursa din cauza unor probleme de sănătate. În ultima discuție pe care a avut-o cu fratele său, Tiberiu Uşeriu a spus că se simte mai bine și este optimist că va termina cu bine cei 45 de kilometri care i-au mai rămas.

Anul trecut, după prima zi de concurs, organizatorii l-au obligat să abandoneze, pentru că avea degerături grave, la un picior. La ediţia din acest an, doar 21 de sportivi s-au înscris în ultramaratonul “Yukon Artic” de la Cercul Polar. Aceştia s-au deplasat pe jos, pe schiuri şi cu mountain-bike-ul, la temperaturi de minus 40 grade Celsius.

Antrenamentele pentru ultramaratonul de la marginea Alaskăi au fost draconice: Tiberiu Uşeriu a alergat câte 25-50 km prin munți, chiar și noaptea. A încercat să reziste cât mai mult fără apă și fără mâncare.

„Un eșec nu e un capăt de drum. E parte dintr-un proces de învățare. Dacă eșecul te încurcă în drumul tău spre glorie, poate că e timpul să înveți ceva, să te smerești mai mult. Mereu îmi repet asta când o dau de gard. Sunt aproape de start, dar cu gândul la finiș. O să-mi hrănesc sufletul nu doar cu gheață și adrenalină, ci și cu gânduri calde, luminoase. Deocamdată, le trimit înspre voi toți, cei de acasă. Abia aștept să înceapă distracția”, a scris Tiberiu Uşeriu, pe Facebook.

Citeşte şi:

Peste 2,7 milioane de cetăţeni comunitari şi-au depus actele de rezidenţă în Marea Britanie

 

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.