Zboară Fifore, zboară!

-


În anul Centenarului, țara care i-a dat lumii pe Vuia, Vlaicu și Coandă nu-și poate apăra spațiul aerian: ,,în momentul de față, poliția aeriană o realizează partenerii noștri britanici de la baza Mihail Kogălniceanu cu cele patru aparate Typhoon’’, a mărturisit recent ministrul apărarii, dl. Fifor. Conștient de ridicolul și gravitatea situației de țară membră a NATO apărată de patru aeronave, și alea străine, ministrul drese însă busuiocul în cel mai politic și grețos mod cu putință: ,,dacă este nevoie, putem să ne asociem cu aparatele Șoim pe care Forțele Aeriene Române le au”.

Carevasăzică, dacă rușii se hotărăsc să ne atace cu deltaplanul, avionul de școală IAR 99 Șoim (care, datorită specificului său, are o viteză mai mică decât cea a unui avion cu reacție de pasageri) va face ravagii pe cerul României!

Cine știe însă, poate că toată această afacere este totuși un soi de strategie a Ministerului Apărării pentru a sărbători Centenarul în cele mai mici detalii. Că la o adică, rupți în fund au fost militarii români ai Primului Război Mondial de acum o sută de ani, vai steaua lor sunt și în ziua de astăzi! Iar cum în anii din urmă am știut să ne sărbătorim Mărăştiul și Mărăşeştiul cu fast, fără a sufla vreo vorbă și despre Turtucaia sau cum de ne-au ocupat nemții în câteva luni Bucureștiul și jumătate de țară, fără doar și poate, peste alți o sută de ani, strănepoții domnului Fifor se vor lăuda că pe aceste meleaguri a fost cândva și un scut antirachetă. Asta fără a aminti și că acum o sută de ani se zbura pe-aici cu avioane militare vechi de alți 40 de ani și, mai ales, fără să sufle o vorbă că un biet aviator prăbușit acum un secol, pilot-șef al unei escadrile românești, zbura în cei treisprezece ani de la absolvirea Academiei Forțelor Aeriene cât un pilot american, englez sau fancez în numai doi-trei ani.

Revenind la subiect, cine poate fi, deci, făcut responsabil în privința stării de azi a armatei române? Având în vedere că din cele 10.431 de zile scurse de la Revoluția Română până azi, 7.185 de zile a fost la putere (direct sau indirect) actualul partid de guvernământ – răspunsul este cât se poate de clar.

Una peste alta, tot soiul de știri din zona militară vin a susține că acest coșmar al armatei tocmai s-a încheiat: aproape săptămânal se fac propuneri, se dau comezi de tehnică militară șamd. Pare-se că ne dăm pe brazdă! Aiurea: un președinte american a apăsat butonul pe care scrie ,,2% cheltuieli militare’’, iar cățeii fărădelegii de la București, ca să li se mai șteargă din păcate, au și reușit repejor să găsească ce nu găsiseră 30 de ani: bani pentru armată.

Concluzia? Trump, de Centenar, fă și România înc-o dată Mare!

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.