Zgonea vorbește cu franchețe despre șefii lui penali

-


Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a afirmat, joi, în cadrul unui interviu acordat pentru Associated Press, că PSD se află într-o situație de criză, în care președintele partidului, Victor Ponta, este inculpat, iar vicepreședintele, Liviu Dragnea, este condamnat. Valeriu Zgonea a afirmat sunt necesare „reforme profunde” în PSD, pledând pentru convocarea cât mai rapidă a unui Congres în vederea alegerii unui nou președinte la conducerea partidului.

Premierul Victor Ponta, care a demisionat din funcția de președinte al PSD, a fost pus sub acuzare, în data de 13 iulie , pentru evaziune fiscală, spălare de bani, conflict de interese și fals în înscrisuri sub semnătură privată în perioada în care a lucrat ca avocat, în 2007 și 2008, iar averea sa a fost pusă sub sechestru în dosarul „Turceni-Rovinari”, în care este cercetat și Dan Șova. Premierul este acuzat că, pe vremea când era avocat, ar fi emis mai multe facturi fără a avea o bază legală, în temeiul unui contract încheiat între firma sa de avocatură şi cea a lui Dan Şova. Anchetatorii au stabilit că, în realitate, premierul nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenţiei de conlucrare cu Şova. Victor Ponta afirma, miercuri, că ar fi dispus să își dea demisia din funcția de prim-ministru dacă președintele Klaus Iohannis i-ar garanta că următorul premier ar fi ales din cadrul actualei coaliții de guvernare. Dar, în același timp, Ponta a susținut că ar prefera să îți păstreze funcția.

„Hotărâtul” Dragnea

În data de 15 mai, judecătorii Instanței supreme l-au condamnat Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare, în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu,însă decizia nu este definitivă. Judecătorii au explicat, în motivarea deciziei, că nu este ilegală îndemnarea cetăţenilor de a merge la vot chiar şi în ziua referendumului, ci transmiterea de mesaje privind modul cum ar trebui să se voteze, iar pentru aceste mesaje a fost condamnat Liviu Dragnea. Vicepreședintele PSD și-a dat demisia din Guvern imediat după ce a fost condamnat, iar acum ia în considerare să candideze la șefia PSD. „Eu sunt hotărât, dar anunţul îl fac când vreau eu”, a răspuns Liviu Dragnea, joi, la insistențele jurnaliștilor, care-l întrebau dacă va candida la funcția de președinte al PSD.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon