UPDATE. Nu se aplică impozitul pe cifra de afaceri. Zi decisivă pentru mediul de afaceri. Coaliţia PSD-ALDE stabilește impozitarea companiilor

-


UPDATE: Taxa pe gospodărie ar putea fi pusă în practică începând cu anul viitor, a declarat astăzi președintele PSD Liviu Dragnea. Dragnea a mai spus că a cerut o verificare serioasă a Fiscului.

UPDATE: Premierul Mihai Tudose a declarat astăzi, după ședința PSD-ALDE, că impozitul pe cifra de afaceri nu va fi aplicat. „Ne-am propus de la începutul guvernării să fim un stat prietenoși cu cetățenii, dar pe cetățenii corecți. (…) Vom căuta mijloace ca cei care astăzi sunt mai deștepți ca statul, să nu mai fie”, a spus Tudose, care a specificat că a văzut simulările încă din ziua în care a plecat la Bruxelles și că, în urma consultărilor cu ministrul de Finanțe, a decis ca acest impozit să nu mai fie aplicat. În ceea ce privește taxa de solidaritate, nu a fost stabilit un prag, premierul susţinând că taxa nu va fi aplicată dacă simulările nu arată că ea va fi sustenabilă. În cazul acesteia, încă se mai fac simulări urmând ca, dacă impactul va fi mic – deci suma colectată la buget insuficientă -, aceasta să nu fie aplicată. Nu este clar de la ce venit în sus și în ce proporție urmează ca această taxă să fie aplicată și nici începând de când.

„Persoanele care câştigă mult să plătească în plus statului, care le-a oferit prilejul să câştige atâţia bani”, a mai spus Tudose.

________________________________________________________________________________

Premierul Mihai Tudose a afirmat deja la Bruxelles că impozitul pe cifra de afaceri nu se va aplica, însă astăzi lucrurile vor fi negru pe alb. Și taxa de solidaritate va fi astăzi pe ordinea de zi a ședinței PSD-ALDE.

Astfel, coaliţia de guvernare PSD-ALDE va decide astăzi soarta proiectului privind introducerea impozitului pe cifra de afaceri a tuturor companiilor din România.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a refuzat să comenteze declaraţia premierului. „Nu ştiu ce a declarat premierul şi din moment ce nu ştiu nu vreau să comentez pentru că pot fi nuanţe, dar vom discuta luni (astăzi – n.red.) în coaliţie”, a spus Dragnea, potrivit Mediafax, care a adăugat totuși că există în prezent un impozit pe cifra de afaceri a IMM-urilor (companii cu afaceri de sub 500.000 de euro) şi la aceste prevederi nu se va renunţa.

Dragnea a mai spus că nu a primit nicio simulare legată de impozitul pe cifra de afaceri, însă, dacă premierul le prezintă în şedinţa de coaliţie şi sunt argumente în favoarea susţinerii poziţiei guvernului, PSD nu va avea obiecţii: „Mie mi se pare foarte important că premierul Tudose când vorbeşte cam ştie ce vorbeşte, deci dacă face o afirmaţie înseamnă că este bazată pe o analiză şi în mod firesc cel care trebuie să anunţe primul este primul-ministru, pentru că el conduce guvernul şi el conduce actul de guvernare“.

Guvernul Tudose trece astăzi prin a doua evaluare de când noul premier a preluat conducerea instituției.

Citește și: Mediul privat are un stres în minus. Premierul Tudose a anunțat că nu va exista impozit pe cifra de afaceri

Ideea impozitului pe cifra de afaceri a plecat de la BNR?

Oamenii de afaceri protestează împotriva noului program de guvernare: „Guvernul este disperat”

Programul de guvernare care ne-a dus cu zăhărelul. Avertismentul economistului Mircea Coșea

Interviu cu Lorand Soares Szasz. Despre antreprenoriat în vremuri noi, cu program de guvernare radical

Interviu cu senatorul PNL Florin Cîțu. „PSD este obişnuit să dea tunuri şi să plece”


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *