News Alert: Mircea Băsescu a fost eliberat condiţionat

-


UPDATE 1: Mircea Băsescu a declarat, luni, la ieşirea din Penitenciarul Poarta Albă, că se simte bine şi îi este dor de familie.

UPDATE: Tribunalul Constanţa a luat decizia, luni, de a-l elibera condiţionat pe Mircea Băsescu. El executa o pedeapsă de 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, la Penitenciarul Poarta Albă. Decizia este definitivă.

Magistraţii constănţeni vor decide, astăzi, dacă  Mircea Băsescu va putea fi „liberat” condiţionat.

Tribunalul Constanţa a judecat în 4 septembrie contestaţia depusă de procurorii DNA, la decizia Judecătoriei Medgidia din 19 iulie, prin care Mircea Băsescu poate fi liberat condiţionat. În cadrul procesului, reprezentantul DNA a afirmat că Mircea Băsescu trebuie să rămână în continuare încarcerat, deoarece perioada petrecută în penitenciar  este considerată insuficientă pentru reeducarea sa, scrie News.ro.

La rândul său, Nelu Taşcă, apărătorul lui Micea Băsescu, a precizat că acesta  îndeplineşte toate criteriile pentru eliberarea condiţionată, putând  fi redat societăţii deoarece nu prezintă niciun risc.

În schimb, Mircea Băsescu a spus în faţa judecătorilor, că are probleme de sănătate, că este nevoit să îşi cumpere medicamentele de care are nevoie şi că alţi condamnaţi cu pedepse mai mari au fost puşi deja în libertate, admiţându-li-se cererea de eliberare condiţionată.

Dacă contestaţia DNA va fi respinsă, atunci Mircea Băsescu va putea părăsi penitenciarul Poarta Albă, în câteva ore de la decizia instanţei.

Mircea Băsescu a avut până în prezent trei cereri de eliberare condiţionată, prima fiind depusă în toamna anului trecut.

Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv în iunie 2016, de Curtea de Apel Constanţa, la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul în care a fost judecat pentru că ar fi primit 250.000 de euro, pentru a interveni pe lângă magistraţi pentru soluţionarea unui proces care îl viza pe Sandu Anghel.

Instanţa a păstrat, astfel, decizia dată iniţial de Tribunalul Constanţa, în ianuarie 2016.

Mircea Băsescu execută pedeapsa de patru ani de închisoare, la Penitenciarul Poarta Albă.

Citeşte şi: 5 lucruri esențiale pentru a avea un copil sănătos (nu doar) în prima zi de școală

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.