UPDATE. Ziua Z pentru fosta şefă DNA la Secţia de Investigare a Magistraţilor. „Acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă nişte fabulaţii”

-


UPDATE 13.36: Laura Codruţa Kovesi a declarat, vineri, la finalul audierilor că nu a comis niciodată fapte penală şi are calitatea de suspect.

„Am cerut recuzarea procurorului de caz şi a şefului secţiei. Nu am avut atribuţii în extrădarea lui N.Popa. De doi ani de zile, sunt hărţuită şi am 18 dosare penale. Toţi cei care şi-au făcut treaba sunt cercetaţi penali”, a adăugat Laura Codruţa Kovesi.

Potrivit acesteia, nu a discutat niciodată cu Sebastian Ghiţă despre extrădarea lui N.Popa.

„Sunt nişte fabulaţii acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă. Nu am discutat niciodată despre dosare penale în afara instituţiei”, a adăugat Laura Codruţa Kovesi.

UPDATE 12.28: Fosta şefa a DNA, Laura Codruţa Kovesi a ajuns la audieri la Secţia de Investigare a Magistraţilor şi a declarat că va face declaraţii de presă la ieşire.

Fostul procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi este citat astăzi la Secţia de investigare a magistraţilor din cadrul Parchetului General pentru a fi audiat, într-un dosar în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Audierea Laurei Codruţa Kovesi va începe la ora 13.00 deşi ar fi trebuit să fie la Bruxelles pentru a continua procedura de selecţie la şefia Parchetului European. Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă, care se află în Serbia unde a primit azil politic.

Sebastian Ghiţă a declarat că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Poliţia Română a transmis, în decembrie 2018, că a achitat unei firme de transport aerian peste 234.000 de lei pentru aducerea în ţară din Indonezia a fostului director al FNI.

În schimb, Laura Codruţa Kovesi a declarat, miercuri, că este nevinovată şi îşi va continua drumul în procedura pentru ocuparea funcţiei de şef al Parchetului European.

„În ultimele zile, am fost supusă unei campanii de denigrare, probabil plecată din disperarea unora pentru faptul că am ocupat primul loc în procedura pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef european. Pot să vă spun că astă-seară (miercuri – n.r.), după ora 8 seara, s-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, în calitate de suspect pentru infracţiunea de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii”, a subliniat Laura Codruţa Kovesi.

De asemenea, într-o intervenţie telefonică de la Belgrad la postul Antena 3, Sebastian Ghiță a declarat joi seară la Antena 3 că le-a furnizat procurorilor fotografii și un film care atestă că Laura Codruța Kovesi ar fi fost la el acasă, precum și martori care ar atesta acest lucru.

Citeşte şi:

Ascundeți problemele, spoiți trofeele

 


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

comments icon 0 comments
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.