5 trucuri care păstrează bradul de Crăciun proaspăt și o lună de zile

-


Alergătura după bradul de Crăciun începe din ce în ce mai devreme în fiecare an și, dacă nu te tentează ideea de a împodobi unul artificial, e bine să știi câteva lucruri care îl fac să-și păstreze acele pe crengi chiar și o lună de zile.

 

  1. Dacă nu îl cumperi dintr-o sursă de încredere, care să garanteze că nu e tăiat cu foarte mult timp înainte, mai ai o metodă de a-i verifica prospețimea. Pipăie acele: dacă sunt flexibile și nu foarte țepoase, ai găsit bradul perfect. Dacă sunt țepoase și se rup ușor, renunță, este aproape uscat.
  2. Taie aproximativ 3 cm din baza tulpinii. Odată tăiat bradul, seva începe să sigileze suprafața retezată (operațiune completă la maxim 3 ore după tăiere). Asta va împiedica bradul să absoarbă apă.
  3. Indiferent că îl vei împodobi imediat după ce l-ai cumpărat sau o vei face peste câteva zile, baza bradului trebuie să stea în apă. Găsește o modalitate de a-l hidrata (există suporturi de brad care au și rezervor special. Verifică zilnic dacă are suficientă apă, deoarece absoarbe destul de multă.
  4. Pune în apă o linguriță de zahăr sau o aspirină (specialiștii nu cred în eficiența unei astfel de metode, dar cei care o aplică spun că funcționează).
  5. Plasează bradul departe de surse de căldură, ca să nu-i accelerezi uscarea. (Sursa: Popular Mechanics)

 

Înainte de a cumpăra un brad, gândește-te totuși și la aspectele eco:

*E bine să cauți o sursă oficială, o pepinieră, care taie brazii controlat și apoi plantează alții.

*După Sărbători, caută să reciclezi bradul, nu-l arunca pur și simplu.

*Cumpără unul în ghiveci, pe care să-l plantezi apoi.

*Brazii artificiali sunt din ce în ce mai… autentici vizual, nu fac prea multă mizerie în casă, îi poți ține împodobiți și jumătate de an dacă vrei, iar efortul cu achiziția și montajul este minim.


Ne-ar plăcea să aflăm ce crezi despre cele de mai sus...

bookmark icon